Jonge architecten gezocht voor ontwerp-pilot op bedrijventerrein Hoorn80

Kunnen we de energetische verduurzamingsslag ook gebruiken om kwaliteit toe te voegen aan een terrein? Kan verduurzaming ook helpen een economisch aantrekkelijkere omgeving voor bedrijven te creëren met een goede verblijfskwaliteit voor de werknemers en bezoekers van het terrein?

Deze vragen worden onder andere onderzocht in een vijf daagse workshop die BNA Onderzoek organiseert voor jonge architectenbureaus met interesse in verduurzaming. BNA roept jonge architectenbureaus op mee te werken aan een ontwerp-pilot op bedrijventerrein Hoorn80 (gemeente Hoorn); om in deze workshopweek mee te denken over de bouwkundige en stedenbouwkundige inbedding van verschillende energiemaatregelen. Met als ambitie een terrein dat alleen duurzame energie gebruikt.

Toekomstbeelden voor duurzame bedrijventerreinen
In deze studie vertrekken we vanuit de energietransitie. Het bedrijventerrein Hoorn80 dient als voorbeeld om energie positief te worden. In een preconcurrentiële en beleidsluwe setting onderzoeken we hoe slimme koppelingen van energietransitie en ruimtelijke kwaliteit er uit kunnen komen te zien. Daarbij kijken we naar de schaal van de gebouwen, maar ook naar de openbare ruimte, de schaal van het terrein en de verbindingen met de omgeving. De toekomstbeelden die uit deze studie komen, zijn dan ook ter inspiratie voor alle bedrijventerreinen, die aan een duurzame toekomst werken.

Jonge ontwerpteams gezocht
Architecten worden uitgenodigd om zich in multidisciplinaire teams in te schrijven voor deze studie. Deze jonge architecten, niet ouder dan 40 jaar, werken in de workshopweek van 8 tot en met 12 april 2019 op locatie in Hoorn aan toekomstbeelden voor duurzame bedrijventerreinen. De vier teams die worden geselecteerd, ontvangen een onkostenvergoeding.

Lees via deze link meer over de ontwerpstudie, criteria en hoe je een team kunt aanmelden, en zet de informatiebijeenkomst op 15 februari (10:30 – 12:00, Hoorn80) alvast in je agenda.

Meld je hier aan voor de informatiebijeenkomst