Meer dan 30 bedrijven in Alkmaar doen mee met collectieve inkoop zonnepanelen

Op initiatief van Boekelermeer Energiepositief werd eind 2017 gestart met een project voor collectieve inkoop van zonnepanelen voor bedrijven op bedrijventerreinen in Alkmaar.

Boekelermeer Energiepositief (BoekelermeerE+) zit net als Hoorn80 energiepositief in de kopgroep Bedrijventerreinen Energiepositief (BE+). Dankzij standaardisering, collectieve inkoop en uitvoering kunnen ondernemers profiteren van een voordeel van 10-15% ten opzichte van een individuele aanschaf. Bovendien zijn de voorwaarden van collectieve financiering substantieel beter dan van individuele financiering en krijgen de deelnemers een hogere kwaliteit en betere garanties op de installatie.

7000 panelen
Het is dan ook niet verwonderlijk dat inmiddels al meer dan 30 ondernemers zich hebben aangemeld. Zij krijgen in eerste instantie een zogenaamde zonnescan, die objectief inzicht geeft in de zonnestroom installatie waarmee bij de ondernemer het meeste rendement behaalt. Deze scan wordt uitgevoerd door het Energie Platform regio Alkmaar (EPA). Ook krijgen de ondernemers hulp bij het aanvragen van subsidies. Op het terrein zijn inmiddels bij minstens zes bedrijven meer dan 7000 panelen geplaatst.

Zo gaan bedrijven in Hoorn en Alkmaar samen CO2 uitstoot verminderen, én geld besparen. Meer weten over dit project? Neem contact op met Gerard Fit van Energie Platform regio Alkmaar (EPA): Gerard@ecwf.nl