Wat doet BE+

Lokale initiatieven van parkmanagers, ondernemersvereniging en/of gemeenten sluiten aan en samen met lokale partijen kijken we naar wat al gedaan is om met collectieve initiatieven tot verduurzaming te komen, en vervolgens welke kansen er nog liggen.

We bespreken de condities en aanpak die gevolgd kan worden om tot een energiepositief terrein te komen. Daarbij delen we kennis en tools en laten het initiatief kennis maken met het BE+ netwerk om zodat de lokale partijen tot actie over te kunnen gaan.

We constateren dat er regelmatig een financieringsvraag ontstaat als een groep ondernemers gezamenlijk zou willen investeren in het bedrijventerrein. Ook daarvoor kunnen lokale partijen  onze contacten en ontwikkelde instrumenten inzetten zodat niet ieder bedrijventerrein weer zelf het wiel uit moet vinden.

We kunnen ondersteunen met:

  • analyse-instrumenten
  • aanpak
  • financieringsmodellen en – aanpak
  • contacten

Daarmee geven we de mensen die bij een lokaal initiatief betrokken zijn een steuntje in de rug. Zo is het mogelijk om de versnelling te realiseren die zo hard nodig is voor het verduurzamen van Nederland.