Ondernemers Beatrixpark enthousiast

Binnenkort gaat de stichting BE+ officieel van start. Afgelopen zomer werd al op het bedrijventerrein Beatrixpark in Winterswijk een start gemaakt met verduurzamen. Op dit bedrijventerrein doen elf van de vijftien bedrijven mee met de verduurzaming.

Op 11 oktober gaf WM3 Energy namens de stichting BE+ een voortgangspresentatie. Hierin kwamen de mogelijkheden aan bod om het totale energie- en gasverbruik van het Beatrixpark terug te dringen om uiteindelijk CO2-neutraal en energiepositief te worden. De aanwezige ondernemers reageerden erg enthousiast!

Om energie te kunnen besparen is onder meer naar LED-verlichting en warmtepompen gekeken. Ook de deelname van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix dat naast het terrein is gelegen biedt veel mogelijkheden. Zo zou er iets gedaan kunnen worden met restwarmte van het ziekenhuis of er kunnen extra zonnepanelen op het dak worden geplaatst.

Als vervolgstap voor de pilot zijn individuele gesprekken met de ondernemers ingepland. In deze gesprekken worden de mogelijkheden voor verduurzaming direct met de ondernemer zelf doorgesproken. Na dit gesprek komt BE+ met een plan en kan de verduurzaming beginnen.

Ben je zelf ondernemer op een bedrijventerrein en heb je interesse in duurzame energie? Neem contact op met BE+ of 088-1184985. We vertellen graag meer over de mogelijkheden om te verduurzamen zonder dat het invloed heeft op je cashflow.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *