30 ondernemers in Heemskerk zeggen JA tegen scan

Ondernemers op bedrijventerrein De Houtwegen, De Waterwegen en De Trompet in Heemskerk gaan aan de slag met energie. Op het aanbod van gemeente Heemskerk, GreenBiz IJmond en Omgevingsdienst IJmond om kosteloos een energiescan te laten doen, hebben inmiddels 30 ondernemers volmondig ‘ja’ gezegd.

Gemeente Heemskerk en GreenBiz IJmond hebben, ondersteund door Omgevingsdienst IJmond, ondernemers op de deelnemende bedrijventerreinen energiescans aangeboden. Zo krijgen ondernemers inzicht in hun energieverbruik, een belangrijke eerste stap in de richting van kosten- en energiebesparing. Ook krijgen zij na het afnemen van de energiescan een jaar begeleiding in het treffen van maatregelen en worden de mogelijkheden voor duurzame energie-opwek in beeld gebracht. Inmiddels hebben dertig ondernemers zich aangemeld. Het eerste bezoek werd gebracht aan BBA BV, Bouwkundige Begeleidings Adviesgroep op De Trompet.

Deelname om verder te verduurzamen
BBA BV is een bouwkundig adviesbureau dat is gevestigd op van oorsprong een van de duurzaamste bedrijventerreinen van Nederland, De Trompet. “De scan gaf ons de kans om met een frisse blik advies te krijgen zodat we ons pand nog verder kunnen verduurzamen,” aldus Raymond Cenin, algemeen directeur van BBA BV. “Ons pand heeft al een energielabel A en met het verduurzamen van ons wagenpark hebben we de laatste 8 jaar 49,7% CO2-reductie gerealiseerd. Met de praktische en heldere rapportage van de energiescan kan verder verduurzaamd worden, en dat raden we elke ondernemer aan.”