TNO organiseert werksessie businesscase voor energiemaatregelen

Staat u op het punt een organisatie op te richten die energiemaatregelen op uw bedrijventerrein gaat realiseren en financieren? TNO ontwikkelt een manier om de businesscase snel uit te rekenen en maken een overzicht van de kennis en ervaringen die hierbij  kunnen helpen. In februari organiseren zij een werksessie om bij drie bedrijventerreinen te kijken of de aanpak werkt.

Hiervoor is TNO op zoek naar drie bedrijventerreinen die vergevorderd zijn in het realiseren van een collectieve aanpak en op het punt staan hiervoor een ESCo op te richten. Er is ruimte voor drie bedrijventerreinen, die worden geselecteerd uit de geïnteresseerden op basis van de volgende criteria:

  • Trackrecord op het gebied van collectieve energieprojecten
  • Deelname van ondernemers op het terrein aan het collectief
  • De aanwezigheid van een uitgevoerde Energie Potentieel Scan voor het terrein

De geselecteerde bedrijventerreinen worden gevraagd ter voorbereiding de ontwikkelde businesscase (Excel) voor het bedrijventerrein in te vullen en de financieringsaanvraag voor te bereiden op basis van de informatie die zij op voorhand krijgen. Afhankelijk van hoe ver de deelnemer is, kost dit ongeveer een dag.

Tijdens de werksessie (dagdeel), krijgt u hulp bij het optimaliseren van de businesscase en financieringsaanvraag. Hiervoor zijn TNO experts, ervaren parkmanagers en financiers aanwezig.

Klik hier voor meer informatie over het project waar deze werksessie deel van uitmaakt.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze werksessie? Neem contact op met Mohammed Chahim van TNO Mohammed.Chahim@tno.nl.